Защо използваме Вашите лични данни?
Ще използваме Вашите лични данни, за да създадем и управляваме Вашето членство в H&M Club и за да подобрим Вашето модно преживяване с H&M Club.

Ще регистрираме и управляваме Вашите точки въз основа на Вашите покупки, ще Ви изпращаме информация за Вашите точки и награди, например отстъпки и събития на клуба.

Ще използваме Вашите лични данни, за да Ви поканим да участвате в събития и конкурси, както и за да Ви предоставяме отстъпки и допълнителни услуги на H&M Club.

Ще Ви предоставим историята и подробностите за поръчките Ви и ще имате възможност да задавате настройки на профила си (включително предпочитания за специални предложения и маркетингови съобщения). Също така, ще Ви предоставим лесни начини да поддържате точна и актуална информация, като например данни за контакт и информация за плащане. Освен това, ще имате възможност да запазвате артикули в кошницата си за пазаруване, да оценявате и давате отзиви за продуктите, които сте закупили от нас.

За да можем да Ви препоръчваме подходящи артикули, H&M Club ще обработва навигацията и сърфирането Ви на нашите дигитални платформи (включително уебсайт и приложение), историята на пазаруването и отзивите за продукти, както и данните, които сте ни изпратили чрез профила си.

Ако не сте отказали да получавате актуална информация и специални предложения чрез директен маркетинг, ще използваме Вашите лични данни, за да Ви изпращаме актуални оферти, информационни проучвания и покани по електронна поща, текстови съобщения, телефонни обаждания и обикновена поща.

Какви лични данни обработваме?
Ще обработваме следните категории лични данни, които ни изпращате, когато се регистрирате за H&M Club

* идентификационни данни, например имейл адрес и парола
* информация за контакт, например име, пощенски код, имейл адрес
* дата на раждане
* пол
* Номер на членската карта
* телефонен номер (ако решите да го предоставите)
* адрес (ако решите да го предоставите)
* настройки на профила
* криптирана информация за платежна карта

Ще обработваме следните категории лични данни, ако направите покупка:

* история на поръчките
* информация за доставка
*  история на плащанията

Ще обработваме следните категории данни, свързани с Вашите „бисквитки“

* история на кликванията
* навигация и история на сърфирането
Кой има достъп до Вашите лични данни?
Данните, които се препращат към трети страни, се използват единствено за предоставяне на горепосочените услуги. За резервиране на място за събития използваме специални инструменти, за оптимизиране на уебсайта използваме уебсайт агенции. За оценка на продуктите използваме инструменти за анализ и агенции за оценка и модериране, а за разпространение на маркетингови съобщения използваме доставчици на комуникационни и маркетингови услуги.

Какво е правното основание за обработване на Вашите лични данни?
Обработването на Вашите лични данни е необходимо, за да се изпълняват услугите на H&M Club.

За да събираме личните Ви данни с цел създаване и управляване на Вашето членство в H&M Club, трябва да изпълняваме задълженията си съгласно споразумението за членство.  Ако не ни изпратите личните си данни, няма да можем да Ви предоставим членство или услуги на H&M Club.

Колко време съхраняваме Вашите данни?
Ще съхраняваме Вашите данни докато имате активно членство в H&M Club.

Имате право да прекратите членството си по всяко време. Ако решите да го направите, Вашето членство ще бъде прекратено.

След прекратяване на членството Ви, Вашите данни ще бъдат изтрити.

Ще запазим Вашите лични данни в случаите, когато това се изисква от закона, или ако има неуреден правен спор.

Право да възразите срещу директни маркетинг съобщения:
Имате право да възразите срещу директния маркетинг, включително срещу анализа на профилирането за целите на директния маркетинг. Ако възразите срещу директния маркетинг, ще престанем да обработваме Вашите лични данни за тази цел и ще престанем да изпращаме маркетингови материали въз основа на членството Ви в H&M Club. Ако сте се регистрирали за Fashion News, ще продължавате да получавате актуална модна информация и специални предложения въз основа на Вашето съгласие.

Защо използваме Вашите лични данни?
Ще използваме Вашите лични данни, за да управляваме Вашите запитвания, да обработваме жалби и гаранционни въпроси за продуктите, както и въпроси, свързани с предоставяне на техническа помощ чрез електронна поща, нашата чат функция, по телефон или чрез социалните мрежи.

Също така, може да се свържем с Вас, ако има проблем с поръчката Ви.

Какви лични данни обработваме?
Ще обработваме всички данни, които ни предоставите, включително следните категории:

* информация за контакт като име, адрес, имейл и телефонен номер
* дата на раждане
* информация за плащанията и история на плащанията
* кредитна информация
* информация за поръчки
* номер на профил или членство
* всяка кореспонденция по даден въпрос

Кой има достъп до Вашите лични данни?
Данните, които се препращат на трети страни, се използват само за предоставяне на горепосочените услуги. Ако сте клиент в азиатския регион, Вашите данни ще бъдат прехвърлени на нашата външна агенция за обслужване на клиенти.

Колко време съхраняваме Вашите данни?
Ще съхраняваме Вашите данни в продължение на 100 дни за дневници с телефонни номера, имейл адреси и кореспонденция, и в продължение на 12 месеца за управление на случаите.

За оплаквания в магазините, Вашите лични данни ще бъдат съхранявани в продължение на 2 години, с изключение на САЩ, където данните се съхраняват в продължение на 5 години.

Право да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес:
Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни от H&M:s въз основа на легитимен интерес. H&M няма да продължи да обработва личните Ви данни, освен ако не се докаже, че съществуват убедителни правни основания за това, които имат предимство пред Вашите интереси и права или поради съдебни искове.

Защо използваме Вашите лични данни?
Ще обработваме Вашите данни, когато участвате в нашите конкурси. Вашите лични данни ще бъдат използвани от H&M за връзка с участниците в конкурса, преди и след събитието, за идентифициране на участниците, за проверка на възрастта на участниците, за свързване с победителите, за доставка и проследяване на наградите.

Какъв вид лични данни обработваме?
Ще обработваме следните категории лични данни

* информация за контакт, например име, адрес и телефонен номер
* възраст
* информация, подадена за конкурса

Кой има достъп до Вашите лични данни?
Данните, които се препращат към трети страни, се използват само за предоставяне на услугите, посочени по-горе, например към куриерски фирми за доставяне на наградите.

Какво е правното основание за обработване на Вашите лични данни?
Обработването на Вашите лични данни се извършва въз основа на Вашето съгласие, когато избирате да участвате в даден конкурс.

Право да оттеглите съгласието си:
Имате право да оттеглите съгласието си за обработване на Вашите лични данни по всяко време. Ако го направите, H&M няма да може да Ви предоставя посочените по-горе услуги.

Колко време съхраняваме Вашите данни?
Ще съхраняваме Вашите лични данни в продължение на 45 дни след приключване на конкурса.