Разделянето на дружествата като способ за корпоративно преструктуриране

28.02.2021

Клиентът ни притежава земи, предназначени за разработването на няколко проекта за възобновяема енергия. При привличане на капиталови инвеститори и съответно подготовка на дружеството за продажба ние посъветвахме да се предприеме корпоративно преструктуриране.

На Адвокатско дружество „Илиева, Вучева и Ко.“ беше поверено да предостави най-доброто решение за целите на нашия клиент, а именно да имаме проектна компания, която притежава само активите, свързани с разработката на един проект за вятърни паркове. Най-ефективното решение беше преструктуриране чрез отделяне.

Ние съдействахме на клиента при предварителните корпоративни промени, които трябваше да бъдат направени. Нашият екип го посъветва относно всички правни и данъчни последици от процедурите. Като част от проекта учредихме нови дружества и подадохме необходимите документи за преструктурирането в НАП. Нашият екип изготви договора за преобразуване и ръководи процеса за неговото обявяване и последващото регистриране на преобразуването.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
СПОДЕЛИ
Още от "Енергетика и природни ресурси"